Lukk
Startsida / Kondisjon / Gåstaver / Gåstaver

Gåstaver

Hvorfor bør jeg bruke en gåstav?

Gåstaver er ikke bare for eldre mennesker - de passer for alle og enhver, uansett hvor sterk du er i kroppen. Enten du velger å bruke en gåstav i fjellet eller på en joggetur, vil gåstavene gi avlastning til knærne, korsryggen, ankler og hofter, slik at turen blir mer behagelig. Stavene vil også gi deg muligheten til å øke tempoet, da du har litt ekstra balanse å lene deg på og kan yte litt ekstra under turen.

Hvordan velger jeg en gåstav som passer for meg?

Når man skal velge gåstav, bør man finne en som måler rundt 70 % av sin egen høyde. Vi har oppført mål på alle de billige gåstavene vi har i vårt sortiment online, slik at du kan velge med trygghet. Derimot finner du også justerbare staver i sortimentet vårt, noe som gir deg større fleksibilitet, og ofte brukes hvis man skal vandre i fjellet, da du trenger å justere høyden for å finne den anatomiske innstillingen, avhengig av om du går oppover eller nedover.

Hvordan bruker jeg en gåstav på riktig måte?

En tommelfingerregel er at når du går på en strak vei, så skal stavene kunne plasseres i armhulen din. Når du går oppover, skal du gjøre begge stavene litt kortere, og motsatt om du går nedover: da skal stavene forlenges litt. Dersom du beveger deg ned en bratt fjellside, skal du forlenge den nederste staven for ekstra støtte. Hvis du ikke bruker stavene, kan du enkelt legge dem sammen og putte dem i sekken din.