Lukk
Startsida / Crossfit / Crossfit övrigt / Plyo box

Plyo box

Hvordan trener jeg med en plyo box?

Det er enkelt å lære seg teknikken til en plyo box. Derimot kan det være utfordrende å hoppe opp og ned på boksen, avhengig av hvor god balanse og koordinasjon du har fra før av. For å begynne på riktig måte, kan det være lurt å først prøve å gå opp og ned, deretter hoppe opp og gå ned: og når man har mestret disse to stegene, kan man begynne å hoppe opp og ned. For å utvikle ferdighetene, er det også lurt å gjøre jevnlige knebøy når du ikke trener med plyo boxen.

Hvorfor er box jump, eller plyo box, så populært?

Det ser kanskje rart ut: at man hopper opp og ned på en boks. Ved å hoppe opp på en plyo box, trener du spenst, noe som betyr at du engasjerer masse muskler i underkroppen, og vil kunne hoppe høyere. Men det er ikke alt du trener. Du vil også utvikle bedre kondisjon, koordinasjon og cardio. Med andre ord bør man ikke undervurdere øvelser som ser enkle ut på nettet: det enkle er ofte det beste!

Trenger jeg en plyo box for å øve på spenst?

En plyo box kan gjerne erstattes av en trestubbe i skogen eller lignende dersom du ikke er hjemme. Derimot er plyo boxer billige og så stødige at du kommer til å få stort utbytte av å ha en hjemme, i stedet for å hoppe opp og ned på ustødige gjenstander som kan være med på å overbelaste deg.